Veenderij 17
1394 LA, Nederhorst den Berg

Nefit Enviline

lucht-water warmtepomp (monovalent)

Méér besparen met duurzame energie uit buitenlucht Met EnviLine heeft Nefit de nieuwe norm in duurzaam comfort geïntroduceerd. Nefit EnviLine is een totaaloplossing die niet alleen zorgt voor aangename warmte, maar óók voor verkoeling in de zomer. Met 80% gratis energie uit buitenlucht levert EnviLine een enorme besparing op. En dat zonder ingrijpende voorzieningen als een grondboring. Ook een aparte airco en een cv-ketel zijn niet nodig. Een gasaansluiting evenmin. EnviLine werkt op elektriciteit en is met zonnepanelen tot 100% duurzaam.

www.klaas-cv.nl

Duurzame warmte, zelfs bij -20°C


In tegenstelling tot de meeste warmtepompen haalt Nefit EnviLine zelfs bij -20°C nog warmte uit de buitenlucht. Onder Nederlandse omstandigheden zal de warmtepomp dus altijd aan het werk zijn. Wanneer de warmte van de warmtepomp eens niet voldoende is, zorgt een ingebouwd verwarmingselement voor de rest.

Verkoeling in de zomer, zonder airco


Nefit EnviLine warmtepomp kan zijn werking ook omkeren. Er is ‘s zomers geen dure, lawaaiige airco nodig. De vloerverwarming geeft in stilte koelte af. Door de gelijkmatige koeling heeft u bovendien geen last van tocht. Dankzij het grote vermogen van de EnviLine kan hij zelfs bij hoge buitentemperaturen (tot wel 37°C) de binnentemperatuur terugkoelen tot aangename waarden. Met hoog rendement, dus uiterst energiezuinig.


Hoog rendement
Het rendement van de EnviLine loopt op tot meer dan 500%! Dat betekent dat u 100% warmte krijgt voor nog geen 20% van de energiekosten. U kunt bovendien besparen op airco en op de vaste kosten van een gasaansluiting.

Nefit Enviline met unieke voordelen

■ Voor nieuwbouw en bestaande bouw (ook retrofit)
■ Warmte uit de lucht, geen grondbron nodig
■ Forse verbetering EPC en energielabel
■ Geen cv-ketel nodig
■ Tot 40% energiebesparing op verwarming
■ Koeling met hoog rendement
■ Royaal warm water (met Nefit boiler, accessoire)
■ Unieke plaatsingsflexibiliteit
■ Snel en eenvoudig te installeren
■ Onderhoudsarm
■ Uitzonderlijk stille buitenunit

Totaaloplossing & absolute zekerheid van Nefit

De EnviLine warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit en wordt gecombineerd met een Nefit boiler voor warm water (optioneel). Alle onderdelen van deze geavanceerde Nefit oplossing werken intelligent met elkaar samen om comfort en besparing te optimaliseren. En voor alle componenten heeft de installateur één aanspreekpunt: de ervaren Nefit serviceorganisatie. Een stabiele, betrouwbare partner is vooral van belang omdat de warmtepomp vele jaren zal meegaan.


Nefit Enviline 14 KW monovalent met warmwater voorziening bij Installatiebedrijf Klaas


Inmiddels is ook Installatiebedrijf Klaas voorzien van de Nefit Enviline. Met de 14 Kw uitvoering plus warmwatervoorziening hebben wij afscheid genomen van de gasaansluiting. Hier mee zijn wij af van het vastrecht en zijn we grotendeels zelfvoorzienend daar de warmtepomp word gevoed door onze zonnepanelen.

U bent van harte welkom om dit eens te bekijken als U zich verder wilt laten informeren (op afspraak).


 

Eén warmtepomp, drie functies


1. Verwarming


EnviLine werkt zo efficiënt dat de verwarming ook in de strengste winter voor 100% wordt gevoed met duurzame buitenwarmte. Zelfs bij -20°C is het buiten nog warm genoeg voor deze Nefit
warmtepomp.


2. Koeling


EnviLine warmtepomp kan zijn werking omkeren en met hoog rendement koelte naar binnen pompen. Het koelvermogen van 6,6 tot 12,5 kW zorgt zelfs voor aangename koelte bij tropische
buitentemperaturen.


3. Warm water (optie)


EnviLine kan worden gecombineerd met een 200 of 300 liter Nefit boiler voor warmtepompen. Er is dan altijd royaal warm water beschikbaar, verwarmd met gratis energie uit de buitenlucht.

Werking Nefit EnviLine split warmtepomp


■ De warmtepomp bestaat uit twee compacte units. De binnenunit wordt aangesloten op het lage temperatuur cv-systeem en eventueel een warmwaterboiler. De onopvallende en geluidsarme buitenunit is zeer flexibel plaatsbaar: aan de muur, op een plat dak of op de grond.
■ De units zijn met elkaar verbonden door een aanvoeren een retourleiding voor koudemiddel. Zelfs een afstand van 75 meter tussen de units is mogelijk.
■ De buitenunit bevat de eigenlijke warmtepomp. Die onttrekt warmte aan de omgeving en waardeert deze op naar een hogere temperatuur. De binnenunit geeft deze warmte af aan de cv en de boiler.
■ Het systeem als geheel is modulerend, wat betekent dat de werking voortdurend wordt afgestemd op de warmtevraag. De binnenunit is uitgerust met intelligente software die dit systeem aanstuurt.

Royaal warm water

Nefit EnviLine wordt optioneel gekoppeld aan een 200 of 300 liter Nefit boiler voor warmtepompen. Deze boilers zijn speciaal ontwikkeld voor de combinatie met een duurzame
warmtebron met lagere aanvoertemperaturen. Een extra grote warmtewisselaar zorgt voor hoge warmteoverdracht. Door de perfecte isolatie blijft het water moeiteloos op temperatuur. Het resultaat is een duurzame warmwatervoorziening op het hoogste comfortniveau.

Groot vermogen

Het hoogste rendement Bij een buitentemperatuur van 7°C en een afgiftetemperatuurvan 35°C heeft de split warmtepomp een nominaal thermisch vermogen van naar keuze 8, 11, 14 of 16 kW. Nefit EnviLine behaalt het hoogste rendement in combinatie met lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of LTV-radiatoren.
1 Nefit EnviLine buitenunit
2 Nefit EnviLine binnenunit
3 Nefit boiler (accessoire)
4 Buffervat (accessoire)
5 Vloerverwarmingssysteem

Download hier uw brochure