Veenderij 17
1394 LA, Nederhorst den Berg

CV optimalisatie

In alle huishoudens en bedrijfspanden is wel een CV installatie aanwezig. Deze CV installaties zorgen voor de warmwater voorzieningen binnen deze huizen en gebouwen. Dit warme water dient voor een groot deel als warm water voorziening voor de radiatoren die een ruimte op een gewenste temperatuur moet krijgen. Dit is in vele huizen en bedrijfspanden niet goed ingeregeld. Vaak moet u lang wachten op een warme radiator die vervolgens weer te warm wordt. Dit verschijnsel komt bij circa 75% van de gebruikers voor.

Hoe te verbeteren

De huidige technieken maken het mogelijk om snel inzichtelijk te krijgen waar het fout gaat binnen het systeem van CV installatie, leidingen en radiatoren. Het kan gezien worden als een keuring van het CV systeem binnen uw huis of bedrijfspand. Hier kunnen punten naar voren komen die de werking beperken. Het verhelpen van deze beperkingen in combinatie met het op de juiste wijze inregelen van de radiatoren zorgen voor een optimale werking van de CV installatie. Het inregelen wil inhouden dat iedere radiator voorzien wordt van dezelfde doorstroom en temperatuur van het warme water.

Wat levert het op

- Besparing op uw gasverbruik, afhankelijk van het huidige functioneren van de CV installatie. Wanneer er te veel warm water door de radiatoren stroomt wordt er veel gas verbruikt om dit water te warmen.  Hier is 10% tot 15% reductie te behalen.

- Snel terugverdiend

- Comfortverhoging in huis of op kantoor

- Minder belastend voor het milieu door reductie gasverbruik

Tip

Vervang de handbediende radiatorafsluiters voor radiatorthermostaten. Hiermee kunt u veel efficiënter instellen op welk niveau de radiator moet functioneren. Deze radiatorthermostaat maakt het namelijk mogelijk om de hoeveelheid warm water die door de radiotor moet stromen af te stemmen op de warmte behoefte in een ruimte.

Bent u nieuwsgierig naar welke de besparingen u kunt realiseren door de optimalisatie van uw CV ketel? Laat u adviseren door een specialist die binnen een paar stappen aan kan tonen wat er mogelijk is binnen uw huishouden of bedrijf.